Ron filmt Sylvana Simons tijdens Holland Got SoulWe maakten 5 januari voor Holland Got Soul een sfeerimpressie van de Amsterdamse avond in Paradiso (de dag er voor was een uitverkocht LantaarnVenster in Rotterdam). Op de foto Ron die een intro van Sylvana Simons filmt. Sylvana’s band met soulmuziek is inmiddels bekend: ze begon in de jaren 80 bij TMF met Sylvana’s Soul, presenteerde daarna bij Radio 538 en Noordzee FM en is momenteel te horen met de lekkerste oude en nieuwe soul op Radio 6.

Paradiso en LantarenVenster organiseerden in samenwerking met Vision4Talent voor de derde keer een avond met de beste nieuwe soultalenten van Nederland. Het vocale krachtpatserstrio Adlicious, Sharon Doorson, Omri Tindal, Doeshka en X-Factor winnares Rochelle treden op. Daarnaast presenteerde de Rotterdamse stichting Music Matters drie veelbelovende jonge Rotterdamse talenten: Tashell, Gideon Luciana en Bernice Rose. Een dag later was Holland Got Soul in Paradiso, daar zong rising star Sarah-Jane Wijdenbosch het glas in lood uit de poptempel, samen met zangtalenten Rebekka Ling, Ivan Perotti, Laurrhie Brouns en Clarence Miilton Bekker. In de kleine zaal was een showcase van Secret Rendezvous. De vocalisten werden op beide avonden begeleid door een all-star band, onder leiding van Alexander van Popta.

Stond Holland Got Soul vorig jaar in het teken van Motown, dit jaar was het thema 80’s Soul Classics. Dat betekent dat de artiesten behalve hun eigen werk een favoriete soulklassieker uit de jaren 80 ten gehore brachten. Denk aan Sheila E, Janet Jackson, Whitney Houston, Prince, Marvin Gaye, Patty Labelle.