De groep deelnemersEric en Ron hebben in september 2013 in de Oegandese hoofdstad Kampala een 9-daagse workshop gegeven aan 8 fotografen en 8 videomakers. Een praktische training in live stage photography en video voor speciaal geselecteerde deelnemers uit diverse Oost Afrikaanse landen.

De training werd tegelijk gehouden met de 6e editie van het Bayimba International Festival of the Arts. Dit grootste culturele festival van Oost Afrika had meer dan 50.000 bezoekers. Zo kon het festival worden gebruikt als praktische leeromgeving en kon tegelijk voor bruikbare verslaggeving worden gezorgd.

Een week lang werd door de enthousiaste groep deelnemers getraind in het vastleggen van live performances op een podium. Muziek en dans, zowel binnen als buiten maar natuurlijk wel in het donker met enkel podiumlicht.

Ron en Eric werkten belangenloos aan dit project mee. Stichting Bayimba speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling en professionalisering van de kunstsector in Oeganda door de organisatie van een groot aantal culturele activiteiten in verschillende disciplines. Dit project is een onderdeel van de professionalisering van de organisatie en zal een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de culturele infrastructuur in Oeganda.

Er zijn plannen om dit project in 2014 een vervolg te geven.

Bayimba wordt vanuit Nederland ondersteund door Stichting Doen en Hivos. Meer informatie over Bayimba op www.bayimba.org.

Zie Eric’s fotoimpressie van het festival, van Uganda en de video’s hieronder:
Sfeerimpressie: