Eric van Nieuwland’s liefde voor fotografie begon op zijn twaalfde verjaardag, toen hij zijn eerste Yashica kleinbeeldcamera kreeg. De opstap naar een professionele carrière kwam in 2004, met een opdracht om een aantal VIP’s te fotograferen: ‘Deze sprong in het diepe deed de adrenaline stijgen en ik werd definitief gegrepen door het fotografievirus.’

Eric van Nieuwland
Als muziekliefhebber is hij regelmatig in concertzalen te vinden, en in 2006 maakte hij zijn entree als fotograaf bij The Hague Jazz. ‘Fotografie en muziek, die twee combineren is het mooiste wat er is, natuurlijk!’ Tijdens een afterparty van Dox Records legde hij Wouter Hamel en Giovanca overtuigend op de gevoelige plaat vast. Hij studeerde ermee af aan de fotovakschool, en het leverde hem een flink aantal opdrachten in de muziekfotografie op.
Sindsdien heeft hij posters, pr-materiaal en cd-hoezen gefotografeerd, verschijnen zijn foto’s regelmatig op websites, online magazines, in kranten en tijdschriften, en fotografeert hij voor artiesten en festivals.