Mrs Smit & the Boys from Brasil in Lapa, Rio de Janeiro, BrazilieDironec Media volgt al wat langere tijd de Nederlandse Band Mrs Smit & the Boys from Brasil (boysfrombrasil.nl). Deze groep van jonge muzikanten is bezig met het maken van hun eerste CD. We hebben ze gevolgd tijdens repetities en hun opnames in de Wedgewood studio’s. Voor de zomer hebben we het filmpje gemaakt voor de crowdfunding website voordekunst.nl. De CD is inmiddels opgenomen en wordt nu gemastered.

Eric en Ron bij het Christusbeeld in Rio de Janeiro

In de zomer van 2012 zijn wij met de band naar Rio de Janeiro, Brazilië geweest. De band heeft een maand door dit land getrokken en verschillende optredens gedaan. Wij hebben ze gevolgd en een sfeerreportage gemaakt waarvan materiaal gebruikt wordt om straks de CD te promoten.

Op dit moment zijn de montage aan het afronden van het filmpje met dat sfeermateriaal. Deze zal binnenkort online te zien zijn. Voor die tijd moet er nog uren videomateriaal worden doorgewerkt. Het was een mooie ervaring en we hebben ons dan ook voorgenomen elk jaar een soortgelijk project te gaan doen.