In Moordrecht staat de zorgvilla Vivere. Hier biedt zorgverlener Sanare begeleiding in elke levensfase aan jongeren, volwassenen en senioren die problemen ervaren door beperkingen op lichamelijk gebied. Bijvoorbeeld de zorg voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Wij maakten een informatiefilm met bewoners en medewerkers.

Sanare client en medewerkers voor het Vivere gebouwDe geschiedenis van het pand waarin Vivere Verzorgd Wonen gevestigd is, begon met het idealistische echtpaar Drost-IJserman uit de 19e eeuw. Alles wijst erop dat deze familie in het Moordrecht van de vorige eeuw zeer vermogend en invloedrijk was: uitgestrekte landerijen, een statig huis en een fraaie grafkelder. Dankzij een bijzonder testament is de familie Drost-IJserman 144 jaar na dato nog altijd nadrukkelijk in Moordrecht aanwezig.

De gemeente Moordrecht kocht het pand en heeft het tot 2010 in gebruik gehad als gemeentehuis. In het begin was het pand te groot daarom woonden in die tijd acht politiemannen op de zolder. Door de gemeentelijke fusie van Moordrecht, Zevenhuizen-Moerkapelle en Nieuwerkerk aan den IJssel kwam het pand opnieuw leeg te staan. Aanvankelijk had de gemeente het plan er een dorpshuis van te maken, maar om financiële redenen liep dit plan op de klippen. De Stichting Drost-IJserman wilde het pand graag in originele staat behouden en besloot het na 37 jaar terug te kopen.

Nu zijn zorg en wonen opnieuw de belangrijkste functies van het gebouw. Ook blijft de gemeenschap van Moordrecht bij het pand betrokken: De Historische Vereniging krijgt een plek in het pand en de trouwlocatie in de voormalige raadszaal is in ere hersteld.

Meer informatie : viverewonen.nl