Zangeres Dina Medina presenteert het materiaal van haar nieuwe album Pegam Na Mô. De Nederlands-Kaapverdische brengt hierop een bijzondere combinatie van moderne en traditionele muziek uit het geboorteland van haar ouders.

In Kaapverdië staat Dina Medina op een torenhoog voetstuk. Ze begint haar zangcarrière al op twaalfjarige leeftijd bij de Kaapverdische band Skysound, en vervolgens leent ze haar vocale talent aan diverse albums van bekende groepen als Gil & The Perfects en Splash. In die tijd is Medina een van de eerste Kaapverdische zangeressen die zo vroeg professioneel bezig is met muziek.

Op haar nieuwe album slaat Dina Medina een brug tussen Kaapverdische pop (funana en zouk), morna en andere Afrikaanse invloeden. De zangeres laat hierop al haar ervaringen tot uiting komen. Ze werkt samen met onder anderen pianist/producent Thijs Borsten, gitarist Paulo Bouwman, Sara Tavares, William Araujo, Fernando Lameirinhas en Neco Novella. Een album dat niet alleen kenners van Kaapverdische muziek zal aanspreken, maar ook world-liefhebbers zal prikkelen.

Voor haar nieuwe tour maakte wij een promo film die hier te bekijken is (binnenkort)
Dina Medina foto eric v nieuwland 215206