Over Ons

Uitreiking Jazz Leeft! boek aan Jozias van Aartsen - foto Eddy WestveerEric en Ron ontmoetten elkaar een paar jaar geleden tijdens een gezamelijke fotoshoot. Kort daarna besloten ze samen een project op te starten: een fotojaarboek van het The Hague Jazz Festival waar ze beiden al die jaren al voor fotografeerden. Het 112 pagina dikke fotoboek is op een speciaal event eind 2010 uitgereikt aan de Burgemeester van Den Haag de heer Jozias van Aartsen. Na dit project is deze unieke samenwerking gecontinueerd. Naast fotografie opdrachten hebben ze hun werkzaamheden uitgebreid met filmen met zowel TV-camera’s als bioskoop-kwaliteit DSLR camera’s.

Over Ron Beenen

Ron Beenen fotografeerde en filmde al voordat hij leerde fietsen. Niet verwonderlijk voor een jongen die praktisch opgroeit in de doka van zijn vader. ‘Van hem heb ik de liefde voor de fotografie meegekregen.’ Op zijn dertiende fotografeerde hij met zijn eerste spiegelreflexcamera al alles wat los en vast zat.
De overstap naar muziekfotografie sloot naadloos aan op zijn carrière als toetsenist in diverse bandjes. ‘Ik ben bevriende muzikanten tijdens hun concerten gaan fotograferen, en van het een kwam het ander.’ Die ervaring als muzikant komt hem nog steeds goed van pas: ‘Ik kan denk ik goed inschatten wat belangrijk is op een podium, en wanneer er echt iets gebeurt.’ Dat blijkt, want als freelance fotograaf bezoekt hij de grote muziekpodia en festivals en fotografeert hij voor dagbladen, websites, magazines, cd- en dvd-hoezen, en voor pr-materiaal voor artiesten en festivals.

Over Eric van Nieuwland

dironec_Bremen

Eric van Nieuwland’s liefde voor fotografie begon op zijn twaalfde verjaardag, toen hij zijn eerste Yashica kleinbeeldcamera kreeg. De opstap naar een professionele carrière kwam in 2004, met een opdracht om een aantal VIP’s te fotograferen: ‘Deze sprong in het diepe deed de adrenaline stijgen en ik werd definitief gegrepen door het fotografievirus.’
Als muziekliefhebber is hij regelmatig in concertzalen te vinden, en in 2006 maakte hij zijn entree als fotograaf

bij The Hague Jazz. ‘Fotografie en muziek, die twee combineren is het mooiste wat er is, natuurlijk!’ Tijdens een afterparty van Dox Records legde hij Wouter Hamel en Giovanca overtuigend op de gevoelige plaat vast. Hij studeerde ermee af aan de fotovakschool, en het leverde hem een flink aantal opdrachten in de muziekfotografie op.
Sindsdien heeft hij posters, pr-materiaal en cd-hoezen gefotografeerd, verschijnen zijn foto’s regelmatig op websites, online magazines, in kranten en tijdschriften, en fotografeert hij voor artiesten en festivals.

Comments are closed.